2017-10-31 11:52:09• hírek • Oszkó Viktória

Gyakorlati segítség a diákoknak

Információs napot tartottak a Láncos templom imaházában. Az esemény célja az volt, hogy a diákokat gyakorlati tanácsokkal lássák el, és hogy olyan szakemberektől kaphassanak első kézből információt, akik maguk is a szakmájuk elhivatottjai.

Fülöp Tamás iskolapszichológustól megtudtuk, hogy minden évben megrendezik ezt a pár órás, interaktív programot. Évente átlagosan 20-30 különböző szatmári érdekeltségű cég képviselteti magát a helyszínen, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok segítségére legyenek. 

Az, hogy kiket hívnak meg előadni az eseményre, főként a diákok aktuális érdeklődési körétől függ. A pályaválasztási napra úgy készülnek fel, hogy igényfelmérőt íratnak a diákokkal. Az eredményeket összesítik és a legnépszerűbb szektorokból hívnak meg szakértőket. Általánosan elmondható, hogy az informatika, az orvosi és asszisztensi képzések iránt a legnagyobb a végzősök érdeklődése, de óvónő– és tanárjelöltből is bőven akad.

A diákoknak fontos az, hogy személyesen, kisebb csoportokban vagy egyénileg is informálódhassanak az előadóktól, hiszen sok olyan fiatal van, akinek nehézséget okoz nagyobb közösség előtt feltenni a kérdéseit. Ezúttal a helyszínen egy mentőkocsi is a végzősök rendelkezésére állt, hogy segítsen betekintést nyújtani a sürgősségi állátás világába. A mentőautó személyzete, orvosok és asszisztensek vércukor- és vérnyomásméréssel várták az érdeklődőket.

Az ING Bank kéviseletében, a banki és pénzügyi szektorból érkező Petraru Marianától megtudtuk, hogy a diákokat leginkább az érdekli, milyenek az egyes egyetemekre a felvételi lehetőségek, milyen tantárgyak ismerete nélkülözhetetlen a vizsgákhoz, hogy az oktatási intézmények biztosítanak-e gyakornoki programokat, és természetesen az, hogy pályakezdőként milyen fizetésre lehet számítani. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: